Omgeving

Cumbre del Sol bij Benitachell is een ideaal gebied voor een wandeling, met  prachtig zeezicht. De omgeving van Benitachell biedt verder vele andere mooie en uitdagende wandelroutes. Er zijn schitterende en spannende routes  door het landschap en de bergen en langs kliffen. Benitachell ligt in een prachtige omgeving waar u heerlijk tot rust kunt komen. Mocht u er even tussenuit willen, dan biedt het achterland vele leuke charmante witgekalkte dorpjes om te verkennen. Wanneer u de drukte op wilt zoeken neemt u de auto naar één van de gezellige plaatsen zoals Moraira, Javea of Calpe. Benidorm ligt voorts op 40km en Valencia op 130 km.

Vanaf de Cumbre del Sol heeft u uitzicht op de Penon de Ifach in Calpe. Een enorme rotsformatie die uit de zee omhoog toornt. Het is het symbool van de Costa Blanca.

Neem uw kinderen mee naar de attractieparken Mundomar of Terra Mitica in Benidorm.

Voor wie graag wil golfen, er zijn in de nabije omgeving diverse mooie golfbanen (Moraira 5 km, Javea 7 km). Wie naar de Costa Blanca gaat wil natuurlijk het strand bezoeken. Er zijn op korte afstand van Casa Jobasol prachtige baaitjes en zandstranden. Dichtsbijzijnde strand: Cala Moraig (zie foto).

Foto’s omgeving